Blant 370 søkere, har Undervisningsbygg gått videre i konkurransen etter en kvalifiseringsrunde. Mot slutten av april vil man få vite om skolen er med videre som en av tre finalister i sin klasse og vinnerne blir offentliggjort 16. juni i år.

- Bjørnsletta skole sto ferdig i 2014 og er Oslos mest miljøvennlige skolebygg med lavt energiforbruk, fornybare energikilder, miljøvennlige materialer og en reduksjon av CO-utslipp på 50 % sammenlignet med andre skolebygg. Bjørnsletta var også et forbildeprosjekt i FutureBuilt, og vi synes det er spennende å bli vurdert opp mot andre miljøprosjekter i hele EU-området etter en prekvalifisering, forteller administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg.

Klassen for fornybare og energiøkonomiske løsninger
EU-konkurransen har tre kategorier og en sammensatt fagjury skal nominere tre finalister innenfor hvert område. Bjørnsletta er påmeldt i klassen for prosjekter og bygg med bruk av fornybare og energiøkonomiske løsninger. Utdeling av priser i konkurransen vil skje under EUs Energi-dager med en større prisseremoni i Brussel.

Kriteriene for å delta i konkurransen går ut på at prosjektet må nylig være ferdig, bærekraftig og energieffektiv i tillegg til å bruke fornybare energi.