Men sånn var det ikke tidligere: Da ønsket rørleggeren å selge mest mulig selv til kundene. 

- Mange rørleggere har mer enn nok med å skru, og orker ikke bruke mye tid på å finne varer og sette det i bestilling. Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med at flere kunder finner veien til vår butikk, og det er gledelig at vi klarer å samarbeide tettere med rørleggeren, sier Lars-Henrik Andresen VVSforum.

 

 

Handler for flere millioner kroner

Vi møter Andresen på en formiddag. Midt i uka. I butikken er det stor trafikk. 

- Faghandelen er ikke død! Fram til april i år har vi hatt en vekst på 15 prosent. Og jeg håper den gode utviklingen fortsetter, smiler han. 
53-åringen har jobbet hos byens største VVS-utsalg i 25 år, og han er ikke lei. Nylig var han på messe i utlandet for å hente inspirasjon, og for å knytte til seg nye leverandører. Ifølge Andresen fant han flere spennende nyheter, som han håper å presentere i butikken om ikke så lenge. 

Men tilbake til rørleggeren:
- Vi har aldri vært bortskjemte med å samarbeide med rørleggeren, men her har det skjedd en stor endring de siste par årene. Den største proffkunden handler hos oss for flere millioner kroner årlig, forteller Andresen.

Outlet ble en suksess

I fjor høst tok han kontakt med gårdeier med ønske om å leie et 350 m2 tomt lokale vis a vis butikken for å åpne en outlet. Her kan kundene kjøpe VVS-produkter med 30-80 prosent rabatt. 

De fleste varene er retur- og feilbestillinger – men også varer som leverandører og produsenter ønsker å kvitte seg med. Ordningen er bærekraftig på mange måter, mener Andresen.

Det har gått veldig bra. 


-  Vi har en forventet omsetning på 3 millioner kroner i første driftsår, sier han.