Oldermann Helge Ranheim i Oslo Rørleggerlaug forteller til VVSforum at de nå legger alle kluter til for å øke medlemsmassen ytterligere.
- Vi har hatt en veldig positiv utvikling de siste årene. Engasjementet i lauget er meget bra når de rette sakene blir tatt opp, og det som er typisk for den siste perioden er at det kommer nye unge krefter til. Vi merker at de yngre ” gutta ” føler at det å være med i lauget er nyttig, sier Ranheim.
- Men ikke bare det. Blandingen av erfarne og rutinerte storheter i foreningen som Andreas Mithassel, Tore Orvei, Ole Larmerud pluss mange flere som man kunne vært nevnt i denne sammenheng, samt de unge fremadstormende som kommer nå, gjør at vi har en flott mix av erfaring, påpeker Ranheim.
Flotte turer
Nylig var lauget på en fantastisk dagstur hvor de eldste ble ivaretatt. Turen gikk til Verdens Ende og Slottsfjell. Og i oktober går det laugstur til Madrid.
- I fjor gikk laugsturen til Palma, og etter sigende ble det mange gode historier og sjøslag i Palmas historiske gater. Og med fullsatt laugstur  med hele 48 rørleggermestere vil Madrids gater bli utprøvd. Interessen er på topp, sier en entusiastisk leder av lauget i Oslo.
Viktig med erfaringsutveksling
Ranheim forteller videre at ved siden av det stilige og rituelle i ett laugs møte ønsker man at både tiden før, etter og under møtet, baner vei for gode samtaler og erfaringer.
- Man blir aldri utlært, og disse erfaringsutvekslingene kan lett sammenliknes med miljøet i gode bedrifter hvor man setter nettopp fokus på dette med å skape en lærende organisasjon.

Oldermannen gir klart utrykk for at det er slike arbeidsplattformer som skal være grobunnen for ideer og forslag opp til instanser som Nrl sentralt, for videre bearbeiding på det formelle plan.

- Vi må stå samlet ovenfor dagens utfordringer, hvis ikke kommer vi ikke videre avslutter Ranheim som sammen med sine medarbeidere, har ledet Østlandske vvs til å bli en sentral aktør Oslo og Omegn. .