– Markedet i Norge trenger en dytt, så vi kan få ned prisene på denne viktige klimaløsningen. Dette er et godt eksempel på hvordan myndighetene kan bidra til å skape et grønt skifte i markedet, sier Melby.

Byråden er stolt av den nye støtteordningen og håper det vil komme mange søknader.

– Hus og rekkehus med opp til 4 boenheter kan få 40 prosent av regningen dekket. Denne kampanjen vil gjøre det betydelig mer attraktivt å satse på solceller i Oslo, sier Melby.

Hun ønsker også kontakt med borettslag og sameier som vil satse på sol.

– Vi vil gjerne støtte pilotprosjekter i borettslag og sameier, for å lære mer om hvilke løsninger disse trenger. Oslo er heldige som har et Klima- og energifond. Dette gir oss et kraftig verktøy for å hjelpe fram grønne valg. Oslo kommune har gått foran med utskifting av oljefyrer. Nå håper vi å gjøre det samme for installering av solceller, sier Melby.

Storbritannia opplevde et 50 prosent prisfall på to år når markedet ble satt i gang med en støtteordning. Også i Sverige var det en halvering av prisene fra 2009 til 2011, etter at myndighetene introduserte investeringsstøtte.

Fakta om solkampanjen:
- Tilbyr støtte til 40 % av tiltakskostnaden erstatter dagens støtte på 1,5 kr pr. kWh. Støtten gjelder hus med 1 til 4 boenheter.
- Kampanjen pågår til Klima- og energifondet har gitt tilsagn om 2 mill. kr i støtte. Da vil kommunen evaluere ordningen. Fondet vurderer at denne støtten kan utløse rundt 50 innstalleringer.
- Du kan søke fra 10. desember 2014. Informasjon finner du på www.oslo.kommune.no eller Enøktelefonen: 22 92 14 00 (ukedager kl. 9-16)
- I tillegg til denne ordningen, kan borettslag og sameier søke om å bli pilotprosjekter for innstallering av solceller. Her vil støtten tilpasses hvert enkelt prosjekt.