Adm.direktør Rune Martini i Oras forteller i et intervju med Byggeindustrien at store deler av virksomheten til Oras går bra.
- Våre lokomotiver, de tre regionene Oslo og Akershus, Sørøst med fylkene Telemark, Vestfold og Buskerud samt Trondheim med Bodø som samlet står for 80 prosent av selskapets omsetning, leverte som planlagt i fjor. Det som ødela 2013-resultatet var i hovedsak kun to prosjekter, sier Martini til Byggeindustrien.

Store vannskader
Et av prosjektene han sikter til er det mye medieomtalte prosjektet Kolstien Panorama i Bergen som ble rammet av en omfattende vannskade i fjor sommer. En forholdsvis liten kontrakt for Oras ble skjebnesvanger da 20 av 26 leiligheter ble totalt ødelagt etter at en kobling røk midt på natten uten folk på anlegget. Alt som kunne gå galt, gjorde nettopp det, og konstruksjonen bidra til å gjøre vannskaden så total. Forsikringsoppgjøret har vært komplisert med mange krav.
– Dette var en katastrofe for oss. Vi har vært maksimalt uheldige, men har valgt å ta ansvar. Vi har gått i dialog med alle involverte parter og gjennom lange og vanskelige forhandlinger kommet frem til forlik, kommenterer Martini til Byggeindustrien.

Han opplyser at de økonomiske konsekvensene ble først kjent mot slutten av fjoråret.

Mot plussresultat i år
Martini forteller at de i 2014 satser på et lite pluss, tross en noe treg start på 2014. Ambisjonene er fortsatt å være den ledende VVS-entreprenøren, og etablere en lønnsom drift på dagens omsetningsnivå på 1.3 milliarder.
- Etter en svak start på året har vi fått til bedre drift de seneste månedene, og etter sommeren er driften brakt i balanse. Alt ligger til rette for å ta igjen det tapte fra starten på året slik at vi står igjen med en liten pluss på uendret omsetning når regnskapet for 2014 gjøres opp, opplyser Martini til Byggeindustrien.