Ved å bruke nano-coating i overflatebehandlingen, får produktene en rekke unike egenskaper. En metode som blir hyppig brukt blant annet i våpen- og bilindustrien, hvor det settes høye krav til holdbarhet, glatthet og styrke. 

- Overflatebehandlingen er 25 ganger så tykk overflatebehandlingen på kraner i krom. Dette gir en rekke fordeler. Den blir svært behagelig å ta på, du får ingen fingermerker på kranene, den gir en veldig bra ripebestandighet, og fargen blekner ikke i sollys. 

- Å skape produkter med den beste kvaliteten og lengste holdbarheten, har som sagt vært det viktigste fokuset for oss. Dette viser også at vi tar bærekraft på alvor.

Kan sette sammen en hel serie

Produktene som er lansert i matt svart er blant annet Vega kjøkkenkraner med og uten avstengning, Nova rain shower, Electra berøringsfri servantkran og Apollo hånddusjsett. Det gjør at du kan sette sammen en komplett serie hjemme og samtidig nyte godt av alle de gode egenskapene kranene har. 

- Blant annet har den svarte Vega-serien en økoknapp på toppen om du trenger varmere vann enn det som er innstilt. Det gjør at barn trygt kan bruke den uten fare for å bli skåldet. Og Oras Electra-kranen har som de andre berøringsfrie kranene til Oras, Bluetooth-funksjon, slik at du kan justere og vedlikeholde kranene med en app på smarttelefonen din. 

Saken fortsetter under bildet:
Olav 3-1 kopi.jpg
Olav Aastvedt viser entusiastisk frem produktspekteret Oras Armatur nå kan tilby på svarte kraner.

- Mange setter pris på at den svarte serie også har et berøringsfri alternativ, som ikke bare gir god håndhygiene, men som også reduserer vannforbruket, legger Susanne Karine Halck til. 

Oras leverer også tilbehør som klikkventiler og rosetter i samme kvalitet og farge. I tillegg brukes den samme fargekoden av leverandører på trykkplater til innbyggingssisterner, dusjprodusenter, produsenter av lysbrytere, stikkontakter etc, slik at du kan få en gjennomført stil i hele rommet. 

Selges via den profesjonelle verdikjeden

Begge gleder seg over den gode mottakelsen produktene har fått hos kjedene, som viser at de har vært etterspurt i markedet. Seriene selges gjennom den tradisjonelle, profesjonelle verdikjeden; det vil si fra grossist, via rørleggere og til forbruker. 

- Produktene ligger på lager hos Brødrene Dahl og Ahlsell, som gjør dem lett tilgjengelig, forteller de - og kan samtidig avsløre at det vil komme ytterligere produkter i den samme look-en i tiden framover.