Bredesen er i tillegg til sin stilling som markeds- og utviklingsdirektør i Oras, nå konstituert som leder av Bergens-avdelingen inntil videre. Tilpasningen betyr et redusert antall stillinger både blant funksjonærer og timelønnede.

– Det eksakte antall ansatte som blir berørt, finner vi det ikke riktig å kommentere nå. Her er det spilleregler som skal følges, og det skal gjennomføres forsvarlige personlige drøftelsesmøter med de som kan bli berørt, sier Bredesen til VVSforum.
- Men, at vi skal fortsette å være i Bergen som en aktiv aktør, er det overhodet ikke tvil om. Bergen er det  tredje største markedet i Norge, og vi har forpliktende avtaler med betydelige kunder som ikke vil bli berørt av dette.

Bredesen sier at de tillitsvalgte i Oras har en naturlig og viktig rolle i situasjoner som medfører oppsigelser.

Brynjar Sunde, hovedtillitsvalgt i Oras påpeker i uttalelsen fra Oras at de tillitsvalgte tidlig ble involvert i prosessen, og har gitt ledelsen viktige innspill underveis.

– Både tillitsvalgte og ledelse er opptatt av de ansatte situasjon, og ønsker å håndtere dette riktig, og vi spiller med åpne kort. Det er en del av vårt gjensidige verdigrunnlag, avslutter Sunde ovenfor VVSforum.