Omsetningen i fjor falt med vel 50 millioner til 1,277 milliarder kroner, mens driftsresultatet ble på 5,1 millioner som imidlertid gir 0,4 prosent i margin

– Vi er fornøyd med at resultatet er positivt og særlig over utviklingen i andre halvår i fjor. Vi opplever produktivitetsvekst og registrerer at driften i de fleste distriktene er i god fremgang, kommenterer adm. direktør Rune Martini til bygg.no. Martini ble hentet inn i sjefsstolen fra eierselskapet Heidenreich Holding i fjor vår etter rekordunderskuddet på 100 millioner i 2013. 

Selv om det ikke ble noen store tapsprosjekter i fjor, sliter selskapet fortsatt med dårlige utførte jobber fra en tidligere vekstperiode. Dette medførte store utlegg på garantiarbeider i noen distrikter. Men opp- og nedskrivninger begynner å nærme seg normale nivåer for rørvirksomhet.

Under snuoperasjonen har Oras jobbet mye med kvalitetssikring av kalkyler, overgangsfasen fra kalkyle til prosjekt samt bygd opp kunnskapen til prosjektledere og innført strukturert rapportering.

– Vi måler prosjektene som vi gjennomfører på kalkyle mot status ved overlevering. Og brorpartene av prosjektene vi avsluttet i fjor ble stort sett overlevert uten betydelige avvik som vi ser på som et kvalitetseksempel, forteller Martini til bygg.no.