«Stadig flere barn i Norge vokser opp i familier med lav inntekt. Disse barna kan ofte ikke delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekameratene. De har kanskje ingen ferieturer å snakke om etter sommerferien. «Ferie for alle» er et gratis ferietilbud til disse familiene, og vi håper å jevne ut de store forskjellene barn kan oppleve», kan vi lese på nettsiden til Røde Kors. 

Er med som frivillig
- Rørkjøp yter økonomisk bistand til «Ferie for alle», og Rørkøps egne ansatte bidrar som frivillige. Olsen har selv gjennom flere år stilt som frivillig i Vestfold-området, og kan fortelle om et svært givende engasjement. 

- Å kunne ta del i barns begeistring over opplevelser vi selv tar for gitt, er fantastisk givende. Det kan være å leke i vannet, fiske, grille pølser over et bål eller spille kubb. I tillegg til at du gleder andre, gir det også deg selv mye som medmenneske. Dette er noe man bør gjøre også for egen del.   

Saken fortsetter under logoen::

Røde kors  kopi.jpg
Bildetekst: Rørkjøp bidrar med økonomisk bistand til disse feriene og Rørkøps egne ansatte bidrar som frivillige under disse ferieukene. Den nysignerte avtalen strekker seg fra 2023 og ut 2025

Han håper med dette å motivere flere Rørkjøp-rørlegger til å stille opp på dugnaden, da det spesielt er behov for flere frivillige menn for å kunne dekke behovene. 

-  Kvinner er fenomenale til å stille opp i forhold til oss mannfolk. Jeg skal ikke hevde at de har et større hjerte for slikt, men det er nesten så jeg begynner å lure, sier han med et smil. 

- Jeg har stor forståelse for at mange har en presset hverdag. Men samtidig handler det om prioriteringer, og knapphet på tid er som regel bare et dårlig påskudd for å ikke bidra. De fleste klarer å sette av 3, 4 eller 5 dager en gang i året for å være til stede for andre som faktisk trenger det. 

En førjulsbønn til bransjen
Olsen passer på anledningen til å komme med en førjulsbønn til hele bransjen: 

- Jeg vil jeg gjerne oppfordre alle bedrifter som driver godt, om å gi litt av overskuddet til de som ikke har så mye å rutte med. Det er titusenvis av småbarnsfamilier som ikke har råd til å reise på noe form på ferie. Med renteoppganger og galopperende priser på strøm, mat og drivstoff – og det meste annet -, vil stadig flere slite med å få endene til å møtes de neste årene. Man kan bidra økonomisk, men også stille med «mannekraft» der det trengs. Det er vel så viktig, for å kunne gjennomføre tiltakene. 

Om du er rørlegger i Rørkjøp kjeden eller en av våre partnere, som nå lurer litt på om dette er noe for deg, ta direkte kontakt med Frank på epost: frank.olsen@rorkjop.no for å få vite hvordan du kan bistå.

I Rørkjøp legger de til rette for at de ansatte skal kunne få engasjere seg i «Ferie for alle», blant annet ved å gi dem full lønn under det frivillige arbeidet. 

- For oss som arbeidsgiver utgjør dette bare en liten kostnad, samtidig som at det er en motivasjonsfaktor for at våre ansatte skal bruke litt av egen fritid på å glede andre.  

- Om alle bedrifter bidrar med litt, vil det i sum kunne gjøre store forskjeller, minner han om.  

Og ønsker alle en riktig god jul og etter hvert et godt nytt år! 

Her finner du mer info om Røde Kors sitt tilbud "Ferie for alle"