Velferdsteknologi er teknologi som skal understøtte og forsterke brukernes trygghet. Den skal gjøre det mulig for brukerne å greie seg selv og øke livskvaliteten. Velferdsteknologi er et stadig viktigere tema for både private og offentlige aktører. Onninen og Elfag skal være en viktig aktør i dette markedet, skriver de i en pressemelding. 

– Vi ønsker å være de beste på å skape trygge hjem som man kan leve godt i, og den mest kjente og anerkjente leverandøren av velferdsteknologi. Kunnskap og oversikt over tilgjengelige produkter og løsninger er viktig både for kunder og håndverkere. Vi har laget enkle produkt- pakker og informasjonsmateriell slik at kunder, samarbeidspartnere og sluttbrukere enkelt skal kunne finne løsninger som passer for dem, sier markedssjef Ann-Katrin Pedersen.

Onninen og Elfag har i samarbeid med utvalgte leverandører investert i et hus spekket med velferdsteknologiske løsninger, som nå står klart på Berger. Her kan kunder, våre kunders kunder og leverandører se og oppleve fremtidens velferdsteknologi.
– I velferdshuset viser vi frem den siste teknologien og de smarte løsningene. Alt er bygget med tanke på å vise praktiske og enkle løsninger som gir stor verdi for våre kunder og brukere, forteller hun.

Åpent hus
Onninen og Elfag ønsker å gjøre teknologien enklere å forstå ved å benytte huset som ett hjelpemiddel. Ønske er å ufarliggjøre begrepet og vise enkle løsninger som trådløs styring tilkoblet blant annet alarmer og sensorer, dørtelefonløsninger, trygghetsalarmer, dusjtoalett, berøringsfrie kraner og mye mer. I huset er løsninger fra både elektro- og VVS-leverandører installert. Besøkende vil kunne se løsninger fra blant annet Micro Matic, Geberit, Unilamp, Eaton og Oras.

– Vi vil at kunder og leverandører skal ta med interesserte til huset for å demonstrere løsninger og produkter, sier hun.
Huset er åpent og tilgjengelig for alle kunder hos Onninen og alle Elfag-medlemmer. De kan invitere egne kunder for å vise frem teknologien.

Elfag satser
Elfag satser også på velferdsteknologi med egne produkt-pakker, som er satt sammen for
å komme raskt i gang. Kjeden driver også omfattende trening av sine medlemmer i bruk av velferdsteknologi.

– Elfag-medlemmene skal være de beste på velferdsteknologi. Fremover vil vi satse bredt på velferdsteknologi for å møte den økende interessen og etterspørselen, sier kjedeleder Geir Syversen i Elfag. Nylig samlet kjeden mange av sine medlemmer for en gjennomgang og presentasjon av huset.

Samtidig fikk medlemmene mer innføring i teknologien og ideene bak velferds-teknologi.
 
– Velferdsteknologi er viktig for at samfunnet skal kunne løse omsorgsutfordringene. Det er også et viktig og økende marked for våre medlemmer.Vi vil å ta samfunnsansvar ved å finne frem til gode løsninger for kundene og brukerne, sier Ann-Katrin Pedersen i Onninen og Geir Syversen i Elfag.