Bakgrunnen for dialogkonferansen er Lindeberg omsorgssenter som ikke lenger tilfredsstiller aktuelle krav til funksjoner på et sykehjem. Omsorgsbygg har derfor fått i oppdrag å rive og gjenoppbygge omsorgsorgsenteret.

Det nye bygget skal bli et passivhus-bygg med 144 sykehjemsplasser.

Blant behovene som ønskes i det nye bygget er både termisk ytelse og lagring sentralt.

Ønsker å lagre termisk energi i bygget
Omsorgsbygg fremhever i sin invitasjon og redegjørelse for konferansen at de søker etter løsninger som kan lagre termisk energi for å øke den termiske komforten for brukerne av bygget, og endre tidspunktene for maksimalbelastning for oppvarming og nedkjøling.Løsningen skal brukes i bygg uten høy eksponert termisk masse. Målet er å redusere maksimalt spisslastbehov, og sikre økt termisk komfort.

Omsorgsbygg ønsker også løsninger i form av innervegger som tilfredsstiller strenge krav til både akustisk og termisk ytelse. Man ønsker vegger som sikrer lav varmegjennomgang.

Målet er at de løsningsforslag og produkter som skal utvikles gjennom denne dialogkonferansen og påfølgende anskaffelse, skal benyttes i oppføringen av Lindeberg omsorgsenter.

Omsorgsbygg ønsker videre med dette pilotprosjektet å etablere standardløsninger som er rimeligere i både anskaffelse og drift en dagens løsninger, og som samtidig ivaretar krav til levetid, driftssikkerhet, arbeidsmiljø og inneklima.

Pilotprosjektet vil være todelt med dialogkonferanse først og en innovasjonskonferanse. senere. Dialogkonferansen finner sted 19.ausgust i Omsorgsbygg sine lokaler i Sommerrogaten 1 i Oslo.