- CBB Sentralene befinner seg ikke lenger på Skillebekk, sier Johnny Lie, prosjektleder utfasing oljefyr
 ved fagenheten i eiendomsavdelingen i Omsorgsbygg i en kommentar til Vvs-forum. Lie er enøk-spesialist og har vært leder for prosjektet. Ifølge produktinformasjon fra leverandøren Ener Produkt ble det lovet at man skulle få mer enn 14 ganger så mye ut av energisentralene i forhold til hva man puttet inn.

Dårlig effekt
Omsorgsbygg har i forbindelse med Vvs-forums nylige kritiske artikkel valgt å lette på sløret og kan nå fortelle at man over en periode har evaluert CBB-sentralenes effekt. Man har også nylig konkludert med at sentralene ikke yter som forespeilet. 
Det er på bakgrunn av dette at sentralene er levert tilbake til leverandøren Ener Produkt. Dette har ifølge Johnny Lie skjedd i henhold til kontrakten.

- Etter kontrakt skal Omsorgsbygg få tilbakebetalt utleggene for sentralene fra leverandøren. På bakgrunn av dette er status at sentralene ikke lenger befinner seg i Skillebekk, sier Lie i en kommentar.
Omsorgsbygg vil imidlertid ikke fortelle prisen på varmesentralene. Sentralene ble ifølge Lie fjernet i august 2012.

Teknisk feil
Ingeniør Helge Folkestad ved Ener Produkt bekrefter at Omsorgsbygg har hatt dårlige erfaringer. I en epost fra Tyrkia meddeler han også at varmekilden CBB Energisentral ikke har gitt noe positivt bidrag til den målte energibesparelse.
- Fabrikken i Østerrike ba oss derfor om å få energisentralene i retur da de kunne påvise mangler på utstyret. De skal nå ha forandret dette, testet og godkjent maskinene på nytt, sier Folkestad, som samtidig går klart og tydelig ut med at dette skal være en ny energieffektiv varmesentral som sammen med BestBoard varmedistribusjon bør kunne gi  gode og miljøvennlige energiøkonomiske bygg.  

- Vi tør ikke si noe om virkningsgrader før nye tester er utført, men vi forventer en total reduksjon av energiforbruk på ca. 80 % i eldre bygg, sier Folkestad som ikke kjenner til hvilke modifiseringer som er utført da teknologien er deres bedriftshemmelighet.

-Utstyret er nå kommet tilbake til Norge og vi har disse i montasje for nye tester som skal gjennomføres høsten 2012. Vi håper å kunne gi mer utfyllende info. på kommende VVS dager, sier Folkestad.

Sunn skepsis
- Vi synes det er positivt at Vvs-forum omtaler saken slik at aktører og kunder i bransjen for fremtiden har en sunn skepsis i forhold til produkter som lover svært mye uten tilstrekkelig dokumentasjon, sier Bård Baardsen i Norsk Varmepumpeforening, som har kommunisert direkte til Ener-Produkt hva man mener om denne type markedsføring av produkter uten tilstrekkelig dokumentasjon.
- Ener-Produkter ved Helge Folkestad driver også med varmepumper og er medlem i Norsk Varmepumpeforening, sier Baardsen.

Vvs-Forum kom i skade for å skrive at Trygve Berg er Johnny Lies sjef, noe som ikke er riktig.
- Jeg er ikke ansatt på prosjekt og utviklingsavdelingen, men på eiendomsavdelingen. Av den årsak er det naturlig at han ikke kjenner så godt til prosjektet, sier Lie i en epost til Vvs-forum