Det gjenstår nå en dag av Yrkes VM i Abu Dhabi, og Olve Lyngstad Skjerve fra Trondheim Kulde hevder seg godt i konkurranse med deltagerne fra 21 andre nasjoner fordelt på 6 kontinenter.

- Fremdeles er ingenting avgjort, de fleste deltagerne klarte å gjennomføre hovedoppgaven og det kommer til å bli jevnt helt til siste minutt om hvem som er verdens beste kuldemontør, sier VKE sin fagdirektør kulde Stig Rath, direkte fra Abu Dhabi.

- I dag er det den tredje dagen av konkurransen og dermed også hovedoppgaven. Den oppgaven består av å bygge et komplett kuldeanlegg med en liten isbane, varmegjenvinning og luftkjølt kondensator ferdig. Det hele begynte på dag en, da Olve hadde 3 timer på seg til å bygge varmeveksleren for varmegjenvinning, og endte altså med et ferdig igangkjørt, innregulert og dokumentert kuldeanlegg. Den fjerde og siste dagen er det to mindre oppgaver, en mekanisk og en elektrisk, som går på å feilsøke og utbedre feilen, sier Rath

Yrkes VM er fagprøven
Olve Lyngstad Skjerve fra Trondheim Kulde har fått godkjent konkurransen i Yrkes VM 2017 som fagprøve av Sør-Trøndelag Fylkeskommune. I prinsippet er hovedoppgaven den samme som under avleggelse av fagprøve på en prøvestasjon, der kandidaten bygger et komplett kuldeanlegg. Forskjellen i Abu Dhabi er at dette skal skje på kortere tid og bør helst være enda mer perfekt.

Til å overvåke Olves innsats er Roy Skjørshammer Holmen, som ikke bare er ekspert og dommer i WorldSkills 2017, men også leder av prøvenemnden i Østfold. Han har lang erfaring i å bedømme fagprøver, og sier at Olve har vært dyktig så langt.

-Vi får utrolig god respons på deltagelsen i sosiale medier, dette betyr mye både for omdømmet og rekrutteringen til kuldemontørfaget, sier Rath.

VKE forestår organiseringen av Norges deltagelse, og Stiftelsen ReturGass er hovedsponsor, i dette som er en viktig begivenhet for rekruttering til kuldebransjen.