Olaf B. Terjesen startet opp i 1952, og er en av Vestfolds største rørleggerbedrifter. Bedriften er en del av Konekta, og har to datterselskap, Bjørn Gregersen AS og Tjøme rør AS. Det er ca. 75-80 ansatte, med jevnt 10-12 lærlinger. 

Birgitte Davidsen er faglig leder i Olaf B. Terjesen AS, og jobber tett med lærlingene i bedriften i det daglige. Hun uttalte til RørNorge når de ble nominert, at de legger stor vekt på å bidra til den faglige utviklingen av neste generasjons håndverkere. Hos Terjesen deltar lærlingene i et bredt spekter av oppgaver, både på offentlige prosjekter som krever bruk av lærlinger i henhold til regelverket, og på private oppdrag.  

– Vår lærlingeordning er designet for å møte våre fremtidige rekrutteringsbehov, samtidig som den støtter opp om lærlingeordningen og voksenopplæring generelt, påpekte hun. 

En stolt avdelingsleder i Rørentreprenørenes Opplæringskontor - Vestfold, Elin Moer Brænne, forteller at Birgitte har vist at rollen som faglig leder virkelig har en viktig betydning, og hun følger opp bedriftens straks 14 lærlinger på en fin måte med tilrettelegging og oppfølging der hver enkelt trenger det.
- Birgitte er tett på baser og rørleggere ute, og hun overlater det ikke til tilfeldighetene hvis det er behov for ekstra møter. Det er fremtidens rørleggere hun jobber med, og både bedriften og bransjen er tjent med samarbeidet. Det er gøy å jobbe sammen med Birgitte, sier Moer Brænne.

Juryen som plukker ut kandidatene og vinner en består av konsernsjef Jorunn Løyning i Allier Gruppen, og Håvard Hamansen Wallstad, daglig leder i fjorårets vinnerbedrift - Nilsson Haras AS. I tillegg stiller to representanter fra RørNorge. 

De nominerte lærebedriftene i 2024 var:
GK Norge, Avdeling Trondheim rør
Assemblin prosjekt Sarpsborg
Eriksen & Jensen AS, Oslo
Midbøe AS, Stavanger
Bravida avd. Romerike
Askim & Mysen Rør, Slitu
Olaf B. Terjesen, Tønsberg
Gran VVS, Revetal
Nordvest Miljø
Bravida Oslo og Sandvika
Chr. M. Vestrheim, Bergen
FLOW Trøndelag VVS, Trondheim
Skien Rørleggerforretning AS, Skien
Øivind Lystad AS, Bademiljø
Dpend VVS, Drammen
K. Lund AS, Trondheim
HR Rør, Oslo