Johansen, som er trainee hos Caverion Norge på avdelingen Østfold Syd, fikk sammen med 20 andre Caverion ansatte full lønn av arbeidsgiveren mens de tilbragte en uke som aktivitetsleder på Ferie for Alle.

- Det er veldig morsomt å være med, det er for barna sin skyld at familien skal få et fint opphold sammen. Med en gang barna kommer av bussen får de bestevenner med en gang. Det vi har gjort som frivillige er å stille opp, aktivisere og leke med barna, sier Christine L. Johansen

Johansen forteller at tilbudet på Bøkevangen i Halden inkluderte blant annet kanopadling, hesteridning, klatrepark, ribbtur (rask båt), bading og grilling.

- Det er fint å bidra til at de får fine sommer- og ferieminner. Vi blir jo også fortalt mange historier som vi ikke kan fortelle videre - vi har taushetsplikt - men det er både triste og gode historier.

Saken fortsetter under bildet:

Christine L. Johansen hadde en svært givende uke når hun bidro i Ferie for alle prosjektet til Røde Kors. Foto:Nina Skajaa Fredheim

- Man vokser på å være med på dette, du treffer forskjellige mennesker med forskjellig bakgrunn, så du lærer å skape god stemning med ulike folk. I tillegg setter du mer pris på det man selv har.

Allsang på Grensen
I løpet av ferieuken gav frivillighetssentralen billetter til Allsang på grensen for alle deltakerne. 

- Caverion, avdeling Østfold Syd sponset bussen frem og tilbake, så alle 52 deltakere reiste, pluss 7-8 frivillige, sier Johansen.

Fungerende avdelingsleder for omsorg i Røde Kors i Norge, Eda Efterdal, forteller at et økende antall barn i Norge vokser opp i familier med en inntekt under fattigdomsgrensen. Disse barna kan ikke delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekameratene, og de har ofte ingen ferieturer å snakke om etter sommerferien.

- Mange av barna forteller om en oppvekst hvor de føler seg utenfor og mistrives i hverdagen.

- Gjennom Ferie for Alle får familier med svak økonomi tilbud om en unik ferieopplevelse for hele familien. Oppholdene arrangeres i skoleferiene og tilrettelegges først og fremst på Røde Kors-sentrene, sier Efterdal.

Ferie for alle blir ledet og tilrettelagt av Røde Kors-frivillige.

Johansen håper hun kan være med som frivillig flere ganger gjennom arbeidsgiveren.

- Det er veldig moro å være med og ikke minst å kunne hjelpe til. Du får mye tilbake selv, også mentalt, og man sitter igjen med masse gode følelser i etterkant.

- Det er fantastisk at Caverion legger til rette for dette. Skulle jeg tatt en hel uke fri selv, hadde det kostet meg mye penger. Caverion dekker faktisk lønn for hele 20 medarbeidere.

- Jeg håper Caverion fortsetter i mange år. Det er et stort behov for dette, avslutter Johansen.