Et av unntakene som foreslås, gjelder bygninger under 150 m2 BRA: Rammekravet for energieffektivitet kan økes med inntil 10 kWh/m2år - hvis det kan dokumenteres fornybar elektrisitetsproduksjon på minimum 3000 kWh/år. (§14-5 punkt 3 b).
På direkte spørsmål fra William Rode i NVE bekreftet Engeland at hensikten er å favorisere strømproduksjon framfor andre energifleksible kilder.
– Det gjelder strøm, det er riktig, sa Engeland på informasjonsmøtet DiBK (direktoratet for byggkvalitet) arrangerte denne uka.

Peker mot 2020
DiBK ble også utfordret i forhold til arealgrensen på 150 m2 for dette unntaket.
– Vi ønsker å stimulere til arealeffektive bygg, og i første omgang prøver vi dette på små bygg. Det er også et signal om at vi ønsker å ta inn flere elementer enn energieffektivisering i bruksfasen. Og det er noe vi kanskje må se videre på fram mot 2020, poengterer Engeland.

Elektrisitet til oppvarming: En politisk føring
Etter hvert er det godt kjent at TEK 15-forslaget friskmelder elektrisitet til oppvarming. På møtet sa DiBK eksplisitt at det skyldes politiske signaler. 
– Vi har fått en føring fra departementet, om at elektrisitet til oppvarming ikke bidrar til CO2-belastning. Det ligger som en forutsetning for forslaget, opplyser Engeland.

Gi oss en dato!
På møtet stilte Petter Nøstdahl fra Veidekke to spørsmål veldig mange lurer på:
– Når skal nye energiregler tre i kraft? Blir det overgangsordninger?
Direktoratet for Byggkvalitet har ingen klare svar.
– Departementet bestemmer dette. Statsråden har sagt at forskriften skal fastsettes innen 1.1.2016. Det er ikke sagt noe om eventuelle overgangsordninger, opplyser Engeland.