Effektiv energibruk i kommunale bygg er viktig for at veksten i kommunen skjer på en måte som ikke reduserer mulighetene for en miljømessig og økonomisk forsvarlig utvikling, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Energi og klima er sentrale premisser i framtidige revisjoner av kommuneplanen og andre kommunale plandokumenter. Energieffektivisering er et viktig bidrag for at kommunen skal nå strategiske mål knyttet til dette.

- Ullensaker kommune igangsetter nå utredning av energieffektivisering i kommunale bygg basert på modellen med energisparekontrakter. Forkortelsen for energisparekontrakter er EPC som står for Energy Performance Contracting.  Energisparekontrakter innebærer at en energientreprenør står for gjennomføringen av avtalte energitiltak som et totalprosjekt. Energientreprenøren garanterer besparelsen og lønnsomheten i tiltakspakken. Ordningen resulterer i gjennomføring av større tiltak, samtidig som dette reduserer både egne behov for ressurser/kompetanse og risiko for kommunen, melder kommunen.

Modellen skal i første omgang utredes for å synliggjøre fordeler og ulemper. Resultater av utredningen vil behandles politisk med tanke på en eventuell videreføring gjennom utførelse av konkrete tiltak.