Det er en god utvikling, men målet er ikke nådd. NCC har en nullvisjon når det gjelder ulykker. På veien er det et delmål med H-verdi på under 4 inkludert underentreprenører. H-verdi er antall arbeidsrelaterte personskader med fravær, per million arbeidede timer.

-Vi i NCC har et sterkt fokus på HMS og tar ansvar for alle på våre byggeplasser. Vi har sett en spesielt god utvikling etter at vi startet å inkludere underentreprenører i våre egne HMS program og oppfølgingsrutiner, sier administrerende direktør Håkon Tjomsland i NCC Construction.

HMS-uken involverer samtlige 2.500 ansatte, innleid personell og underentreprenører over hele landet. Uken vil bli brukt til refleksjoner, kurs og opplæring for å øke de ansattes sikkerhet. Blant aktivitetene som blir gjennomført er fallsikringskurs, førstehjelp, kurs i riktig bruk av sikkerhetsutstyr og beredskapsøvelser. I perioder vil alt arbeid på NCCs bygg-, anlegg og arbeidsplasser stanses helt.

- God HMS er et resultat av holdninger og kompetanse, og nå ser vi at arbeidet vi gjør gir resultater. Vi er fornøyd med at H-verdien på to år, inkludert underentreprenører, har gått ned fra 9,5 til 4,6, sier KS-/HMS-sjef i NCC Construction Kjetil Tonning.

Eget program for sikkerhetsopplæring
Alle som skal jobbe ved et bygg- og anleggsprosjekt i NCC må også gjennomføre et 30 minutter langt program for sikkerhetsopplæring. Etter å ha fullført programmet er man godkjent for alle NCCs prosjekter i 2 år. Underentreprenører og andre får godkjenning for 1 år.

- Gjennom programmet «Hel inn – Hel ut» øker vi bevisstheten rundt sikkerhet og helse. Kurset er obligatorisk for alle som skal inn på NCC prosjekter, men vi oppfordrer alle ansatte til å gjennomføre kurset som en grunnopplæring i sikkerhet, forteller Tonning.

NCC Constructions H-verdi, inkludert underentreprenører, siste tolv måneder var 4,6. Så langt i år er H-verdien 5,1.