VVS-bransjen er en av flere bransjer, der salget stadig er økende.

Relekta ble etablert i 1977 og har vel 100 ansatte. Forretningsideen er å importere og selge reparasjons- og vedlikeholdsprodukter til bygg, verksted og industri. Visjonen er enkel og klar: «Vi gjør vedlikehold enklere...».

Hos VVS-grossistene
I 2000 begynte Relekta å importere og markedsføre NOVATECH-serien og i 2006 startet man med Relekta 101-serien, som er en egenprodusert serie som kompletter de mer kjente NOVATECH-produktene.

Salgssjef Faghandel, Jan Bergh har jobbet i Relekta siden 2000 da han startet å bygge opp salgsavdelingen i faghandel-delen av bedriften. Bergh er den, som sammen med sine medarbeidere, blant annet har kontakt med de store VVS-grossistene.
- Våre produkter er tilgjengelig hos Brødrene Dahl, Onninen, Heidenreich og Ahlsell, slik at rørleggeren får alt på ett sted. Det er viktig for rørleggerne å spare tid og få alt ført på aktuelt prosjekt, så vi jobber tett mot VVS-grossistene, sier salgssjef Jan Bergh til www.vvsforum.no.

Miljøpositiv bedrift
I dag står Faghandel-avdelingen for ca. 35 prosent av den totale omsetningen til Relekta.

Relekta er en miljøpositiv bedrift. Bedriften har for lengst tatt ut av snakkestadiet og handlet, gjort en rekke konkrete tiltak på miljøsiden. Bedriften arbeider aktivt for og oppfordrer til reparasjon fremfor nyinnkjøp og har gått mye lenger i sitt miljøarbeid enn hva myndighetene forlanger.

Relekta er ISO 9001 kvalitetssertifisert, MQA-01 salg og markedssertifisert, OHSAS 18001 helse og sikkerhetssertifisert, ISO 14001, EMA, Miljøfyrtårn, Grønn Punkt og Klimakvoter. Relekta er den eneste bedriften i Norge som kan skilte med MQA-sertifisering.

- Våre kunder har større og større oppmerksomhet knyttet til miljø. Vi har gjort noe med det og det har også bidratt til mange nye kunder, sier Jan Bergh.

Hovedproduktet TEC7
I tillegg til dette har Relekta en unik bruksforsikring og en femstjerners garanti overfor kundene, som bidrar til trygghet for markedet.

- Vi ønsker å vise ved handling at vi står inne for våre produkter og at de holder høy kvalitet, samt at håndverkene får en bedre hverdag, påpeker Jan Bergh.