- Da den nye standarden for ISO 50001 energiledelsessystemer kom, var det naturlig for oss å videreutvikle Energinet slik at vi kunne få Samsvarserklæring fra TUV i Tyskland i forhold til ISO 50001 standarden. Energinet er nå et av de første energiledelsessystemene på verdensmarkedet som har fått TUV.com merket. Vi er meget stolte over at vi har klart å innfri de tøffe kravene, sier daglig leder Øyvind Ludvigsen i Cebyc.
- Energinet tilfredsstiller nå ISO 50001 for energioppfølgingssystemer, og med dette befester vi ikke bare vår posisjon som markedsleder men også som ledende innovatør for hele EOS bransjen.

Energiovervåkingssystemet til Cebyc var et av de første systemene som ble testet av uavhengige eksperter hos TÜV.
- TUV bekrefter at energiovervåkingssystemet gir støtte til brukeren i å implementere og opprettholde et energistyringssystem i samsvar med ISO 50001. Hvis det brukes korrekt, mottar brukeren meget sterk støtte i etableringen av et energistyringssystem som er i samsvar med kravene i ISO 50001, poengterer Ludvigsen

Basis i EOS systemet
Utviklingen av Energinet ProMan var en viktig faktor for å oppnå dette.
Energinet kan nå ikke bare tilby et ordinært EOS system, men også et integrert prosjektledelsesverktøy som tillater brukerne å samarbeide raskere og smartere, samt oppnå bedre resultater enn ved bruk av et ordinært EOS system.

Ved at Energinet brukere nå kan opprette tidsbestemte prosjekter og delprosjekter, samt å ”tagge” oppgaver med gitte tidsfrister for gjennomføring innenfor prosjektenes tidsrammer, gjør at gjennomføringen av prosjektene vil gå mer effektivt.

- Dette øker motivasjonen til de som er med i prosjektgruppen. Ved bruk av eksterne konsulenter, vil kommunikasjon og fremdrift i prosjektene kunne styres sikkert via web og kostnader reduseres. Alle dokumenter, filer, tegninger osv lagres i Energinet med samme høye hastighet og sikkerhet som før, sier Ludvigsen.

Sertifisering viktig
Ludvigsen mener at det er mange viktige grunner for at alle bedrifter burde sertifisere sitt energiledelsessystem etter ISO 50001.

- Hvis din bedrift offentlig har forpliktet seg til kontinuerlig forbedre energiforbruket gjennom de viktigste komponentene i ISO 50001, som vil si Plan (Planlegg), Do (Utfør), Check (Kontroller),Act (Handle). Samtidig forsikrer du deg om at arbeidet med ENØK oppgaver og tiltak er konsekvente og gjennomføres innen avtalte tidsrammer, og man oppnår et kontinuerlig forbedringsarbeid i henhold til krav, sier Ludvigsen

- Energinet ProMan lanseres nå og vi har allerede fått mye flott respons og godord fra markedet. Vi har vært ledende innovatør og utvikler av energioppfølgingssystemer siden 2002, avslutter Øyvind Ludvigsen.