– Dette vil forenkle hverdagen til tusenvis av små og mellomstore bedrifter, sier Are Jerstad i SMB Norge, som nå inngår et partnerskap med styre- og generalforsamlingsportalen Orgbrain.

I et ferskt lovforslag foreslår Regjeringen å gjøre det mulig å gjennomføre styremøter, generalforsamlinger og årsmøter digitalt. Dette har vært tillatt som et midlertidig unntak fra loven siden våren 2020 begrunnet i smittevernsrestriksjoner, men åpnes nå opp for å bli permanent. Det innebærer at aksjeselskaper i rørbransjen vil få økt fleksibilitet i gjennomføringen av selskapsmøter, redusert tidsbruk og reisekostnader, samt bedre sitt rekrutteringsgrunnlaget for styret.

– Dette er et forslag som virkelig vil forenkle hverdagen til tusenvis bedrifter. Å sikre gode og effektive styrer har aldri vært viktigere, og sammen med Orgbrain tilbyr vi våre medlemsbedrifter en trygg løsning som er spesielt godt tilpasset fremtidens behov, sier Are Jerstad som er salg- og markedssjef i SMB Norge og ansvarlig for partnerprogrammet.

Saken fortsetter under bildet: Fra venstre: Atle Jerstad og Jan Eigil Rydningen.[/caption]

Orgbrain har utviklet en digital portal som gir styrene alt de trenger for å organisere og holde orden på de sentrale prosessene i styrearbeidet. 

– Styret har en ekstremt viktig rolle for de små og mellomstore bedriftene som utgjør ryggraden i norsk næringsliv. Ved å gjøre styrene bedre kan Orgbrain bidra i SMB Norges viktige arbeid med styrke nettopp denne ryggraden. Vi er stolte av at vi gjennom partnerskapet kan tilby fremtidens styreromløsning til norske bedrifter, sier Jan Eigil Rydningen, daglig leder i Orgbrain.

Orgbrain, som ble etablert av i 2017 av norske gründere, har i dag over tre tusen brukere registrert i portalen. Denne inneholder en rekke funksjoner som på en enkel måte bidrar til et bedre og mer profesjonelt styre, blant annet funksjonalitet for avholdelse av styremøter, generalforsamlinger, videokonferanse, lagring av dokumenter, aksjeeierbok og nettbasert styreskole.

– Mange har fått styreroller i norske bedrifter uten å ha tilstrekkelig kompetanse eller opplæring. For at styremedlemmene kan gjøre jobben sin skikkelig har vi utviklet en styreskole som vil være med på å heve nivået og profesjonaliteten til norske styrer, sier Rydningen.

Orgbrains portal fungerer for alle typer virksomheter, men retter seg særlig mot aksjeselskaper. SMB Norges medlemmer får blant annet tilbud om en fri testperiode og gratis opplæring, samt bistand ved gjennomføring av det første styremøtet og rabatter.