Verdien i Autodesks byggløsninger tar utgangspunkt i BIM. Mer enn kun å være en modell, er det en prosess som hjelper kundene med å utnytte modellens informasjon til å designe, visualisere, analysere og simulere et prosjekt .Motivasjonen bak de nye 2012-produktene skal være å utnytte denne rike mengden av informasjon til å skape ekte forretningsfordeler i form av høyere kvalitet, effektivitet og bæredyktighet i prosjektene.

Hele porteføljen av programmer støtter BIM-prosjektering, og er rettet mot arkitekter, ingeniører, planleggere, entreprenører, bygningseiere og infrastrukturspesialister. I tillegg til nye programmer lanserer Autodesk to nye programporteføljer til bygningsdesign, anleggskonstruksjon og infrastrukturprosjektering. 

Autodesks BIM-løsninger bygger på kjernen i Autodesk Revit som omfatter løsninger for arkitekter, rådgivende ingeniører innen byggeteknikk, ventilasjons-, el- og VVS-ingeniører, samt entreprenører. AutoCAD til dokumentasjon og profesjonell skissering supplerer BIM-produktene og slutter BIM-sirkelen. 

Autodesks brede spekter av BIM-løsninger omfatter også AutoCAD Civil 3D og AutoCAD Map 3D til infrastruktur- og arealplanlegging.
 
Pakkeløsninger skal sikre optimal arbeidsflyt

Nye Autodesk Building Design Suite og Autodesk Infrastructure Design Suite utgjør løsninger som dekker hele arbeidsflyten fra prosjektdesign og visualisering, til simulering, dokumentasjon og oppføring. Visualiseringsteknologien gjør det enklere å komme i mål med et prosjekt, og hver portefølje gir tilgang til de nyeste designverktøyene i én og samme programpakke. 

2012-versjonene til infrastruktur-design
Den nye Autodesk Infrastructure Design Suite lanseres i tre utgaver senere i år: Standard, Premium og Ultimate.
 
 
Premium-utgaven har dessuten AutoCAD Civil 3D 2012 og Autodesk 3ds Max Design.
 
Ultimate-pakken byr videre på Autodesk Navisworks Manage 2012

2012-utgavene av Autodesks produkter til infrastruktur, VA-prosjektering, landskapsarkitektur og energi er enten helt nye eller oppdaterte, og omfatter: 

AutoCAD Civil 3D 2012 bidrar til å forenkle komplekse 3D infrastruktur-modelleringsoppgaver, og omfatter nå overvanns- og avløpsanalyser som fullt ut utnytter modellene i Civil 3D. 

AutoCAD Map 3D 2012 inneholder nå omfattende og justerbare bransjemodeller for gass, vann, avløp og elektrisitet, og har dessuten direktetilgang til Esri ArcGIS geodatabaser i tillegg til ArcSDE geodatabasene. 

Nye Autodesk Infrastructure Map Server 2012, som har alle funksjonene fra Autodesk MapGuide Enterprise og Autodesk Topobase Web-produkter, er utvidet med en ny mobil viewer og GeoREST-funksjonalitet. 

2012-produkter til bygg og anlegg
Den nye Autodesk Building Design Suite er tilgjengelig i tre utgaver: Standard, Premium og Ultimate.
 
 
 
 
Nyheter i Revit

Revit-familien er utvidet med et nytt verktøy til håndtering av punktskyer, der man kan utnytte laserskanninger som en del av BIM-prosessen. 

De Revit-baserte produktene er nå Citrix XenAPP6-forberedt og utvidet med Revit Server, noe som gjør det enklere å jobbe fra fjernlokasjoner eller å dele Revit-modeller i nettverk og fremdeles bare jobbe i én og samme modell på virksomhetens sentrale server. 

Revit Architecture 2012 og Revit MEP 2012 byr dessuten på oppdatert funksjonalitet til energianalyser, samt at Revit Structure 2012 er utvidet med et nytt modelleringsverktøy som gir større viten om bygningsdesignet. 

Supplerende 2012-produkter til byggebransjen
Autodesks visualiseringsteknologi (som enten kan kjøpes som enkeltstående produkter eller som en del av den nye Autodesk Building Design Suite og Autodesk Infrastructure Design Suite) gjør det enklere å vinne konkurranser gjennom fotorealistiske visualiseringer av designet. 

Autodesk Showcase 2012 er et 3D presentasjons- og renderingverktøy som omdanner AutoCAD- og Revit-filer til bilder, film og interaktive designpresentasjoner. 

Autodesk 3ds Max Design 2012 byr på avanserte renderingverktøy og lyssetting, noe som skaper ekte fotorealistiske presentasjoner.
 
Dessuten omfatter 2012-produktene nye eller oppdaterte utgaver av Autodesk Buzzsaw 2012, Autodesk Quantity Takeoff 2012, og Autodesk Constructware 2012
 
Mer informasjon om Autodesks 2012-lanseringer her.