VA/VVS produsentene VVP opplever stor interesse fra nye bedrifter om dagen. Bare i løpet av årets tre første måneder har man fått tre nye medlemmer i foreningen.

Og ikke nok med har foreningen en omsetningsvekst på hele 11.6 prosent hittil i år, sammenliknet med 2016.

- Det blåser litt ekstra god medvind om dagen, sier daglig leder i VVP, Bjarne Haugland.

Haugland mener interessen fra nye bedrifter som både ser og ønsker å være med i VVP,  kan ha flere svar. Men en viktig årsak er nok at man får utrettet mer når man står sammen.
- Bransjen står overfor store utfordringer og mange av disse løses nok best i felleskap. VVPs sterke fokus på effektiv vare- og informasjonslogistikk og merkevareprodusentenes betydning for økt kompetanse og videreutvikling av bransjen bør være vektige argumenter når medlemskapet blir vurdert, sier Haugland.

I løpet av de første tre månedene i 2017 har Vestfold Plastindustri, Krohne Instrumentering og GPA Flowsystem meldt seg inn i VVP.  Dette er jo nye bedrifter som blant annet henvender seg VA-bransjen i Norge. VVP består i dag av flest VVS – medlemsbedrifter.

Hva er årsaken til at flere VA-firmaer kommer til VVP nå ?
- VVPs VA-TOUR 2018 er helt klart en viktig årsak til at flere nå har valgt å søke medlemskap. Vi har stor tro på at dette er et strategisk riktig grep for ytterligere å bidra til økt kompetanse helt frem til sluttbrukere ute i kommunene.

Haugland mener også at VVPs omsetningsstatistikk veier tungt for medlemmene.
- Senest den 10. i hver måned får medlemmene en statistikk over foregående måneds omsetning og med en økning på hele 11,6 prosent i årets to første måneder er det optimismen som råder grunnen. Hele 80 prosent av VVP medlemmenes innenlands omsetning går via grossist og medlemmene har nok registrert at NRF og VVP administrativt samarbeider godt og til beste for hele verdikjeden, påpeker han.

- VVP er jo heller ingen topptung organisasjon så vi snur oss raskt når det er nødvendig for å være ” på ballen”, men det er hele tiden medlemmene som setter fokus og er sjefen. Å jobbe for VVP medlemmene er både inspirerende, svært givende og dessuten gøy, sier en fornøyd daglig leder i VVP.