Det at man nå kan presentere nye pumper med ytterligere økt pålitelighet vil sikkert føre til enda mer salg.
Verdens antatt beste kloakkpumpe, Grundfos SEG har nå kommet i ny drakt. SEG kvernpumpe har vært kjent som end riftssikker pumpe i mange år og nå er pumpen optimalisert med Autoadapt. Ideen bak dette er å tilby markedet en selvstyrt senkbar avfallspumpe. På denne pumpen er alle eksterne sensorer, brytere og kabler fra pumpestasjonen borte.

Øker påliteligheten
I denne nye modellen er alle sensorene innebygd i pumpen, som tilpasser seg automatisk til nivået i sumpen. Det er mulig å montere inntil fire slike pumper i same sump. Pumpene vil alternere automatisk.
- Alt dette forenkler installasjonen, i gangkjøringen, drift og ikke minst øker påliteligheten. Det siste er selvsagt også meget viktig, sier administrerende direktør hos Grundfos AS, Per Frydenberg.

Suksessprodukt
Sammenlignet med en standard Comfort som går hele tiden, vil en Comfort med Autoadapt klare å redusere energiforbruket med 85 prosent. Pumpen logger når det er forbruk ved tempsensor som måler tilførselstemperatur. Pumpen registrerer dette over tid (14 dager) og setter opp en syklus/tabell/kalender som viser når på døgnet det er forbruk av vann.

Et av de virkeligesuksessproduktene til Grundfos i 2010 var pumpen Alpha 2. Denne sirkulasjonspumpen tilfredsstiller allerede de nye EU-kravene til energieffektivitet som trår i kraft i 2013. Pumpen er selvsagt A-merket. Salget har faktisk økt med hele 245 prosent!

Regulerer automatisk
Alpha2 leveres med auto-adapt, en funksjon som gjør at pumpen regulerer automatisk pumpeytelse til behovet i an legget. Dette sparer energi og reduserer støy i anlegget. Pumpen kan overstyres til å kjøre på faste hastigheter som vanlige UPS-pumper fra Grundfos.

Grundfos Cleanvent og Grundfos Magvent har også solgt meget bra. Luftutskilling er selve prosessen for å fjerne luft som vannet har tatt opp. Når vannet blir varmet opp eller når trykket i anlegget reduseres, vil luftbobler frigjøres. Da er det viktig å ha pumper som håndterer alle disse utfordringene.

- Vi har et altså et godt utgangspunkt for å ta nye markedsandeler, mener Per Frydenberg.