- Dette blir et pilotprosjekt for Undervisningsbygg hvor Backe skal bruke en teknisk løsning fra Caverion Norge på ventilasjonsanlegg som vi alle er ivrige etter å prøve ut. Inneklima på skolene har vi jobbet med i mange år, og denne kontrakten blir en milepæl hvor vi skal teste ut Caverions produkt som vant innovasjonskonkurransen som ble utlyst i fjor, forteller prosjektleder Lasse Skår i Undervisningsbygg.

Seksjonsleder Magnar Skaar i Undervisningsbygg kan føye til at han er glad for ha Backe med på laget i prosjektet på Bjølsen skole og ser fram til et konstruktivt og nyskapende samarbeid. Løsningen som skal benyttes heter KlimaTak.

I forbindelse med innovasjonkonkurransen i 2014 uttalte direktør for teknologi og utvikling i Caverion, Jens Petter Burud, at KlimaTak er en teknisk totalløsning som samler alle tekniske installasjoner på ett sted, inkludert ventilasjon, kabler for elektro og IKT, samt sprinkler og rør.
- Gjennom utviklingsprosjektet skal vi tilpasse produktet ytterligere til skolebygg, spesielt med tanke på lyd- og brannkrav. Med store deler av teknikken i samme føringsvei, prefabrikkerte moduler og godt planlagt produksjon, kan man tenke at et klasserom kan gjøres ferdig på én dag, uttalte han i en pressemelding den gangen.