Produktansvarlig Helge Myrvold hos Frico presenterer selskapets nye vannbårne varmestrålerne med navnet Aquaztrip.

Han mener at den ideelle systemløsningen for oppvarming av større lokaler som industrier, sportshaller, lager, skolebygg etc. Oppvarming med varmetrålere skjer indirekte. Varme overføres fra enheten i taket til flater som gulv, vegger, inventar og lignde, som i sin tur
avgir varme til luften i rommet.

- Det skjer ikke noe varmetap på veien mellom tak og gulv, sier han.

Varmestrålingen kan sammenlignes med vanlig lys, understreker Myrvold, og forteller at spredning og reflektering skjer på omtrent samme måte. I lokaler hvor det er høyt under taket gir varmetrålere derfor vesentlig lavere energiforbruk.

- På grunn av en lett, men samtidig solid konstruksjon og koblingslengde opptil 25m, egner Aquaztrip Flex seg best for kontorer, butikker, skoler og lignende. Fleksibel montering tett opptil tak, innfelt eller nedhengt, sier Myrvold.

- På grunn av en kraftig konstruksjon og mulighet for seriekobling opptil 125 m egner Aquaztrip Comfort seg godt for idrettshaller, terminaler, lager- og industribygg samt verksteder som vanligvis har store takhøyder, sier produktansvarlig Helge Myrvold hos Frico.

Om Frico
Frico er den ledende leverandøren av luftporter, varmestrålere og varmevifter i Europa. Frico har utviklet og produsert produkter for oppvarming siden 1932. Frico Group består av Frico AB samt ni datterselskaper og representasjonskontor rundt om i Europa. Disse finns i Norge, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Holland, Østerrike, Russland, Spania og Kina. Frico har også distributører i sammenlagt 50 land rundt om i verden. Frico inngår i dag i Systemairkonsernet med hovedkontor i Skinnskatteberg og ca 1900 ansatte rundt i verden.