Fredrik Selmers vei 4 ligger på Helsfyr i Oslo og er et svært synlig bygg som har gjennomgått en total forvandling og blitt et moderne og attraktivt bygg. Bygningen er rehabilitert til topp moderne standard, gjort mer arealeffektivt og utvidet.

- Jeg er stolt over at vi flytter inn i et bygg med så høy miljøstandard. Det som er aller viktigst er at vi får et bygg som er godt tilpasset oss som brukere og som er åpent og lyst, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Energiforbruket er halvert, materialene som er brukt er miljøriktige og i stor grad resirkulert. Det er satt inn nye lavenergivinduer og fasaden er kledd i resirkulert aluminium. Energibehovet dekkes ved fjernvarme og gjenvinning av overskuddsvarme.

'- Dette prosjektet har vist at det er et stort potensiale i å rehabilitere eldre bygg til moderne og attraktive signalbygg. Og det er fortsatt noe ledig areal som skal leies ut til øvrige leietakere, sier Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Entra Eiendom.

Fredag 29. november er det åpning av bygningen hvor også finansminister Siv Jensen og olje- og energiminister Tord Lien deltar.

Kontorlandskapene er åpne og lyse. Kontorlandskapene er åpne og lyse.

Fakta om Fredrik Selmers vei 4:
•Det totalrehabiliterte bygget har fått ny arkitektur og mer effektive arealer. Nye etasjer binder de fem blokkene sammen og danner nye åpne kontorarealer. Totalarealet er økt med rundt 6000 kvadratmeter til 38 200 kvadratmeter. 
•Bygget vil oppnå passivhus-standard og energiklasse A samt Very Good etter miljøklassifiseringsverktøyet BREEAM.
•Energiforbruket i bygget er halvert i forbindelse med rehabiliteringen. Tidligere var det på rundt 165 kWh/m2/år, nå forventes det å ligge på 88 kWh/m2/år.
•Det er satt inn nye lavenergivinduer og fasaden er kledd i resirkulert aluminium. Energibehovet dekkes ved fjernvarme og gjenvinning av overskuddsvarme.
•Det har blitt stilt strenge krav til miljøriktig materialbruk i bygget blant annet gjennom BREEAM-systemet. For eksempel er det brukt 90 % resirkulert aluminium i fasaden, i bæresystemet er det brukt konstruksjonsstål med 50 % resirkulert stål, samt resirkulert gips i gipsplater og miljøriktig maling og fugemasser.
•Arbeidsplass for rundt 1000 ansatte i Skatteetaten. Det er fortsatt rundt 6000 m2 ledig areal som skal leies ut til øvrige leietakere, med plass til mellom 400 – 500 ansatte.
•Det opprinnelige bygget er fra 1982.
•Eiendommen er et forbildeprosjekt i FutureBuilt og har fått støtte fra Enova for å gjøre energieffektiviserende tiltak i forbindelse med rehabiliteringen.
•Prosjekt- og byggeledelse samt innredning og utomhusarbeider gjennomføres av Insenti Prosjektledelse. AF Gruppen har utført totalrehabiliteringen og Caverion har levert tekniske bygginstallasjoner.

Kilde:entra.no