Signaler fra bransjen

Det er første gang Buskerud får et slikt tilbud og bakgrunnen for satsningen er signaler fra bransjen om behov for faglærte i 2016, samt erfaringene fra formidlingsarbeidet i 2011 og 2012, skriver Buskerud Fylkeskommune på sine nettsider.

Utdrag fra læreplan fra Utdanningsdirektoratet:
"Kulde- og varmepumpeteknikken er en sentral del av hverdagen og berører alle. Produksjon, transport og lagring av næringsmidler, komfort- og datakjøling er typiske områder hvor kuldeteknikken står sentralt. Varmepumpeteknikk er globalt viktig med henblikk på miljømessig utnyttelse av elektrisk energi. Programfagene skal medvirke til å dekke samfunnets behov for kompetanse i kulde- og varmepumpeteknikk."
Bransjemøte med skolen

Torsdag 29. november kl. 13.00 blir det avholdt en møte med VKE, Buskerud Fylkeskommune og ledende kuldeentreprenører i Buskerud. Bakgrunnen for møtet er å sikre nok læringeplasser til elevene på den nye kuldelinjen.

VKE jobber også med en rekrutteringskampanje for å få flere søkere til kulde- og varmepumpefaget. Les mer på eget nettsted www.den-kuleste-jobben-i-verden.no