- Dette er en bok både for praktikeren og for lederen, påpeker advokat Helge A. Tryti overfor www.vvsforum.no. Håndboka skal være prosjektlederens hjelpemiddel.

Den nye boka gir en oversikt over de juridiske standardene i Norsk Standard (NS-kontraktene), det er en gjennomgang av de praktiske og de viktigste elementene i hver av kontraktene, forfatteren har utarbeidet skjemaer for melding av avvik og konsekvens ved endringer for de like kontraktene og det finnes sjekklister i boka beregnet til hvert prosjekt for den enkelte kontraktstype for mest mulig å unngå forglemmelser og misforståelser.

Boka gir råd
- Boka er et sammendrag av de praktiske og de viktigste fra de aktuelle kommentarutgavene som er på mange tusen sider. Boka gir råd til både oppdragsgivere og entreprenører, sier Helge A. Tryti.

Den nye håndboka representerer et minimum av kunnskap om kontraktene som alle prosjektledere må da dersom de skal kunne gjennomføre sitt oppdrag på en forsvarlig måte.

Vil avholde kurs
Ingen bør påta seg et prosjektlederoppdrag uten å være kjent med de grunnleggende prinsipper i entrepriseretten generelt og de enkelte NS-kontraktene spesielt, sier forfatteren.

Helge A. Tryti har arbeidet i Advokatfirmaet Tryti i 25 år, men han har nå valgte å gå inn som partner i Codex Advokat. De har man etablert en avdeling for entreprise. Avdelingen har følgelig solid og god kompetanse.

Codex Advokat vil i løpet a våren avholde en rekke kurs om dette temaet