I tillegg er lydnivået redusert med opptil 9 dB(A). Strømforbruket er også lavere for flere av de nye viftene sammenlignet med våre tidligere generasjoner av kompaktvifter.

Utviklingen av stadig mer kompakte maskiner og tekniske utrustninger innom mange områder gjør at det stilles høye krav på vifteløsningene som skal avlede spill-varmen og gi tilstrekkelig kjøling.
- S-Panther er utviklet for å møte de strenge krav som stilles, og eksempler på bruksområder for de nye kompaktviftene er i medisinteknisk utrustning, frekvensregulatorer, sveisemaskiner, veksel-rettere for solceller, trykkeripresser, UPS-enheter, kjøle-teknisk utstyr, og IT- og telecom-utstyr, sier daglig leder i ebm-papst, Gorm Benno.

Fjerner store mengder varme i små og trange arealer
Viftene i S-Pantherserien 3250J er konstruert for å fjerne store mengder varme i trange arealer, sammenlignet med viften 3200J, har 3250J tilsvarende kapasitet men med lavere turtall og dermed lavere lydnivå.
- Viftene er best egnet for et lavere mottrykk noe som åpner opp for nye anvendelsesområder der det er viktig med et lavt lydnivå. 3250J finnes i versjoner med en nominell spenning på 24 og 48V, og i løpet av kort tid finnes også 12V versjoner tilgjengelige, forteller Benno.