Den nye koden er 43.222, og omfatter installasjon av kuldeanlegg og varmepumper (inklusiv utvidelse, omlegging, reparasjon og vedlikehold), installasjon av kuldeanlegg til kjøling av bygninger, varmepumper til oppvarming av bygninger.

Liten oversikt
- Inntil i dag har ingen hatt oversikt over hvor mange firmaer eller ansatte det er i kulde- og varmepumpebransjen i Norge. Med egen næringskode vet vi nå hvor mange firmaer eller ansatte vi er, og foreldre og elektrolærere kan finne kulde- og varmepumpebransjen, sier Stig Rath, bransjesjef kulde i VKE.

Høringer
Rath viser til et eksempel fra januar i år, hvor NVE sin høring om Økodesign og energimerking av kjøle- og fryseutstyr. Her møtte kun 3 kjølefirmaer. NVE poengterte i den sammenheng at det var svært vanskelig å komme ut med riktig informasjon til de som blir berørt av det nye økodesign og ernergimerking direktivet, når de ikke vet hvem disse aktørene er.

-Vi er veldig glade for at dette nå endelig er på plass, sier Stig Rath. Det har vært et svært omfattende arbeid å kartlegge hele bransjen, men dette vil nå gi oss en helt ny mulighet til å stå samlet frem som bransje.