- Vi husker diskusjonen som var tilbake til oktober i fjor, om virkningsgrader på roterende gjenvinnere. Med regjeringens klimamelding nå, og det

TEKST HER
 

 fokus

RV energigjenvinner

 som blir på energigjenvinning, vil tema bli enda mer diskutert fremover. Som produsent er det derfor viktig at vi utvikler oss i riktig retning, og finner de løsninger som markedet forventer, og som det stilles krav om vil komme, sier daglig leder Ivar Hovland i Covent As til VVSforum.

Covent har i alle år drevet med utvikling av roterende energigjenvinnere for ventilasjonsluft. Det gjør de fortsatt, og kan nå altså i disse klimameldingtider lansere et nytt konsept for ventilasjonsaggregater.

- Covent sin nye løsning med roterende gjenvinner har helt opp til 93% virkningsgrad. Her snakker vi om temperaturvirkningsgrad, noe som er rundt 5 prosent poeng bedre enn hva som har vært lansert tidligere. Dette kvantespranget vil gi energibesparelser som monner, samtidig som det nesten eliminerer behovet for ekstra varme tilskudd, påpeker Hovland.
- Det er klart at en slik høy virkningsgrad gir et noe høyere trykkfall, (opp mot 100 Pa mer trykkfall i gjenvinneren). Men vi har og hensyntatt dette i den nye løsningen, slik at SFP faktoren kun øker minimalt fra det lave nivået vi er kjent for.

De første leveransene av de nye ventilasjonsaggregatene skal gå til skolebygg, og først ut er energibevisste kommuner på Sørlandet. Disse skal leveres ultimo mai. F

- Flere kommuner og energibevisste byggherrer vil følge etter, slik at fremtidens bygg vil ha et betydleig mindre energibehov enn hva som har vært vanlig til nå. Vi er stolte over å kunne bidra til redusert CO2 utslipp, gjennom våres bevisste satsing på energieffektive løsninger, sier Hovland avslutningsvis til VVSforum.

Bildet under: Toppanslutnings aggregat fra Covent. Et av Covent’s mange spesial tilpassede aggregatløsninger.