- Vi er glad for Kunnskapsministerens utspill når det gjelder satsing på yrkesfag, så vi venter spent på hva som skjer. Det må komme konkrete tiltak, sier teknisk direktør i NRL, Ole H. Larmerud til www.vvsforum.no

Ber om møte
Sammen med BNL vil NRL ta initiativ til et snarlig møte med Kunnskapsdepartementet for å få i stand en konstruktiv dialog med hensyn til byggfagene.

Strategigruppa i NRL hadde møte onsdag denne uka og det var nettopp utdanningsspørsmålet som stod i fokus under hele møtet. Det beviser i klartekst at NRL er svært opptatt av utdanning.

Rendyrking av fagene
- Strategigruppa mener at det er viktig med en tidligere rendyrking av fagene, slik vekslingsmodellen legger opp til, men det er også viktig at rørleggerfaget får et eget Vg2 og at antall fag i programområdet Bygg- og anleggsteknikk begrenses, påpeker Larmerud.
Teknisk direktør i NRL legger til at skoler som ikke allerede har gjort dette, bør legge teoriundervisningen til verkstedene og teoripensum bør strekkes over hele læretiden med en avsluttende prøve i forbindelse med svenneprøven.
- Alt dette har BNL tidligere tatt opp, men nå vil NRL sette ytterligere press på departementet for å få et renere, mer motiverende og samkjørt utdanningsløp, sier Larmerud.

Opplæringskontorene sentrale
- Hvilken rolle vil Opplæringskontorene spille fremover?
- Opplæringskontorene vil få en vesentlig og viktig rolle i prosessen og selve gjennomføringen. Bransjens e- lærlings- og dokumentasjonsprogram vil være sentrale elementer i en foreslått omlegging.

Teknisk direktør, Ole Larmerud oppfatter utspillet fra Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen som et rop om hjelp, og sier:
- NRL er klare til innsats og vil hjelpe!