Helt siden 2011 har NRL jobbet med navneendringssaken. Bakgrunnen er at man ser at 100-åringens oppgaver har forandret seg mye og at den nåværende logoen signaliserer «gammelmodighet».

Kommunikasjonssjef i NRL, Tiril Ilebekk Hansen redegjorde for saken på en grundig og god måte, men likevel fikk hun ikke med seg generalforsamlingen – i denne omgang. Saken ble nemlig utsatt til neste års generalforsamling.

Bakgrunnen for at saken ble utsatt henger sammen med flere faktorer. Navneendringer og logoforandringer setter følelsene i sving og i miljøer som NRL er ofte konservative.

Grundigere gjennomgang
- Generalforsamlingen ønsket at flere bedrifter skulle få en grundigere gjennomgang av bakgrunn og prosess i denne saken. Vi at denne typen store endringer gjerne må gjennom en modningsprosess og har forståelse for at medlemsbedriftene trenger mer tid til å vurdere saken, men alle NRLs medlemsbedrifter har mottatt informasjon i forkant – både i brosjyreform og som eget område på www.nrl.no, sier Tiril Ilebekk Hansen til www.vvsforum.no

Tiril Ilebekk Hansen understreker at både administrasjonen og NRLs styre er fornøyd med hvordan generalforsamlingen håndterte navnesaken. Det ble nemlig et konstruktivt og nyttig ordskifte.

- Nå planlegger jeg en informasjonsturne til NRL avdelingenes medlemsmøter etter sommeren, sier Ilebekk Hansen.

Nedstemt
Uansett, så får man nå en ny mulighet til å forberede saken, og det skal forundre oss mye om ikke NRLs ledelse får gjennomslag for sitt ønske både navneendring og logoendring. Ser man på logoen med moderne 2013-briller, så er egentlig tiden overmoden, etter vår mening.

Når det gjelder forslaget til Rogalands forslag om sentral godkjenning i klasse 2 nedstemt. Bakgrunnen er at flertallet mente at dagens lovtekst var tilstrekkelig.

NRL fortsetter med gammel logo minst ett år til. Navneendringssaken ble utsatt til neste års generalforsamling.