NRL har ikke deltatt i utformingen av selve rapporten. Det var Byggenæringens Landsforening (BNL) som i sin tid tok initiativet til utvalget som har lagd rapporten «Enkelt å være seriøs».

Mer seriøst
- Vi har ikke deltatt i selve utvalgsarbeidet og var heller ikke invitert til å delta. Det kommer nok av at våre bedrifter ikke har vært så skadelidende som mange av de andre fagene har vært, sier administrerende direktør i NRL, Tor Backe til www.vvsforum.no

Tor Backe presiserer at NRL støtter forslaget fullt ut. Han sier videre:
- Forslaget om et sentralt register kan bidra til å gjøre næringen mer konkurransevennlig og seriøs.
Selv om ikke NRL var invitert til å delta i selv høringsarbeidet, så valgte NRL likevel å sende et høringssvar på fem sider. Her konkretiseres enkelte problemstillinger og det pekes på flere av de utfordringene byggebransjen generelt har.

Slutt på mafiaen
Rapporten «Enkelt å være seriøs» ble for øvrig overlevert til kommunal- og moderniseringsminister, Jan Tore Sanner fredag forrige uke. Sanner var fornøyd med arbeidet som er utført.

- Med dette kan vi få til slutt på mafiavirksomheten i bransjen og de seriøse aktørene får det enklere, mener Sanner.

Administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger har ledet arbeidet med rapporten understreker at det må bli slik at useriøse aktører i byggebransjen ikke kommer inn i markedet.

- Det skal være en risiko for å bli tatt, fastslår Jæger.