NRL ønsker å utvikle fremtidens VVS og VA-bransje. Sistnevnte skal også komme inn i det gode selskap i større grad enn det har vært en periode. I bunnen av alt som gjøres vil bærekraft, etikk, kvalitet, samfunnsnyttig og troverdighet være av avgjørende betydning.

Bygge allianser
På kort sikt, det vil si i år og neste år, skal NRL bygge allianser med kjeder, bransjeaktører og myndigheter.  Det skal utvikles en helhetlig utdanning og opplæringsstruktur. Juridiske og andre tjenester skal videreutvikles og NRL tar en utvidet posisjon i forhold til å restrukturere ventilasjons- og kuldefagene.
NRL vil jobbe mer aktivt med å rekruttere flere medlemmer fra kjedene og i 2016 skal NRL ha avklart fremtidig organisasjonsstruktur mot andre bransjer.

NRL skal kontinuerlig tilpasse NRLs organisasjonsstruktur mot andre bransjeorganisasjoner.
Finansieringen av dette utvidere aktivitetsomfanget kan bestå av bidrag fra bransjeledd, salg av tjenester, økte prosjektinntekter/tilskudd, økte medlemsinntekter, bidrag fra kjeder og ikke minst mer effektiv utnyttelse av avdelingsstrukturer. Denne offensiven vil nemlig koste penger.

Må ha hjelp
Med dette ønsker NRL å ta en ny og sterkere posisjon som den ledende og proaktive aktøren innen utvikling av konkurransekraft for VVS- og VA-bransjen. Dette skal altså gjøres ved å være en hovedaktør innen formell utdanning og kompetanseutvikling.

- Vi har satt oss store mål og vi vet jo ikke om vi klarer det. Det som er sikkert er at vi klarer ikke dette alene. Vi må ha hjelp fra alle i bransjen. Vi må spille hverandre gode for å få dette til, sa en optimistisk styreformann i NRL, Stein Ove Bjelland.

NRLs nye medlemsmøte lyder: « Vi hjelper deg når du trenger det».