Dermed får alle landets boligeiere enkel tilgang til og kontroll på nødvendige opplysninger og dokumenter.

-Norske boligeiere bruker mye tid og penger på å pusse opp og holde boligen vedlike. Likevel hersker det et dokumentasjonskaos i eiendomsmarkedet. Norske boliger har verken et eget registreringsnummer eller eget «servicehefte». I stedet ligger viktig dokumentasjon i forskjellige arkiver av ymse kvalitet, og man er prisgitt håndverkernes egne lagringssystemer, eller at hver boligeier har tatt vare på alt i egne permer. På Boligmappa.no samles all nødvendig dokumentasjon på ett sted, lett tilgjengelig via et par tastetrykk, sier Tor Backe, Administrerende direktør i NRL

Boligens servicehefte
Boligmappa.no er boligens servicehefte på nett og følger boligen uavhengig av hvem som står som eier. Når det er utført arbeider på boligen, får eieren et «stempel» på at det er utført av fagfolk. Alle dokumenter som legges i mappa kommer fra godkjente fagfolk. Denne historikken er nyttig i mange sammenhenger, for eksempel ved eierskifte. Boligmappa er gratis og uten forpliktelser for eier. Det er kun den rettmessige eieren som får tilgang til sin egen boligmappe. Dette sikres gjennom bruk av BankID ved innlogging.

Hver boligmappe får tildelt et unikt nummer. Dette sikrer at rett person/eier kobles mot riktige opplysninger fra det offentlige som for eksempel adresse og gårds-/bruksnummer, forteller Tor Backe.

En enklere hverdag
Håndverkerne vil også få det enklere.. Dokumentasjon som sendes til Boligmappa.no blir aldri borte. Boligmappa gir bedriftene visshet om kontroll og oversikt..

I tillegg kan kundene finne skikkelige håndverkere gjennom Boligmappa.no. Er du tilstede på Boligmappa.no, er du der kundene dine er, forteller Tor videre.

Boligmappa.no ble tilgjengelig for alle elektrikere i juni og åpnes for medlemmer av NRL på VVS-dagene i oktober.