- Når vi vet regjeringens tanker om å spare energi frem til 2040, så kan vi fastslå at målene er hårete. Det å få redusert energibruken i bygg med 15 TWh innen 2020 og 40 KWh innen 2040 er krevende og ambisiøst, men med slike ambisjoner kan det også ligge virkemidler og stimulanser som rørbransjen må gripe fatt i. Følgelig søker vi etter en energirådgiver, opplyser administrerende direktør, Tor Backe i NRL til www.vvsforum.no.

Samtidig med dette har veteranen og teknisk direktør Ole Larmerud signalisert at han ønsker å trekkes seg litt tilbake i jobbsammenheng, så dette tomrommet må etter hvert fylles.

- Ole blir ikke pensjonist, men vi trenger etter hvert en etterfølger etter ham, blant annet innen energiområdet, så vi håper at vi finner en person som ser at dette er utfordrende og interessant om man brenner for faget, sier Tor Backe.

I søknadsteksten fastslår NRL at man søker etter en som har ingeniørutdanning innenfor KEM-VVS og som har relevant arbeidserfaring. Den som ansettes må ha god skriftlig og muntlige fremstillingsevne samt ha pedagogiske egenskaper.

- Søknadsfristen er satt til 10. januar, sier NRLs Tor Backe.