Novema kulde presenterer nå 2.0, en ny tilnærming til luftkjøling uten utendørsenhet, og som dramatisk forbedrer «monoblokk»-teknologien, i følge en pressemelding.
 
Den 17 cm dybde er 2.0 med god margin den slankeste i sin kategori. Designen gjør derfor at den i svært liten grad påvirker både inne og utemiljøet.
 
2.0 har optimalisert kapasitet slik at man oppnår riktig temperaturer for den beste komfort, og som en konsekvens, mindre forbruk og støy.  På grunn av valget av støyreduserende materialer, er støynivået nå på linje med vanlige vegg-splitter, det samme gjelder energiforbruket. 
 
Mye av dette ligger i en ny generasjon DC-vifter som reduserer støy og energiforbruk.
 
Størrelsen gir et bra design, og også gjør installasjon enkel.  2.0 kan installeres på yttervegg, både høyt og lavt på fasaden. Det er en enkel installasjon for små kontorer brakkerigger osv. Det følger også med ventiler for yttervegg.
 
Alt som behøves, slik som mal, bruksanvisning, isolerte veggrør følger med i esken til produktet.
 
Slankhet er den kun 17 cm dyp, betyr at den kan gli inn i alle typer rom. 2.0 kan henges på vegg eller lavt nede ved gulv.
 
Kontrollen kan gjøres med både fjernkontroll og direkte på panelet. I tillegg til fjernkontrollen, kan man på panelet styre enhver tilgjengelig innstilling, inkludert en «låst» posisjon for å unngå uønsket bruk.
 
Veggmontert kjøler med kompressor R410a er uten utdel.  Kondensatoren er bygget inn i enhet og luften inn/ut hentes via 2 ventiler som følger med. Hullene som kreves er 2 x 162 mm.

Aggregatet har 3 hastigheter, kuldemediet er R410a og kjøling skjer rett igjennom veggen uten utedel.
 
Aggregatet har også varmepumpefunksjon, men denne er ikke testet i Norge, så dette selges som kun kjøleaggregat, opplyses det i pressemeldingen.