Det er det engelske arkitekt, design og interiørmagasinet DesignCurial som har satt opp listen med de flotteste toalettene i verden. Turistvegtoalettet på Stegastein er designet av arkitektene Todd Saunders og Tommie Wilhelmsen, og kom seirende ut blant annet på grunn av sin dramatiske beliggenhet på en kant med utsikt mot en av Norges største fjorder. 

På den eksklusive listen står i tillegg til toalettet på Stegastein, designtoaletter fra Japan, Sveits og Frankrike, så vel som Australia, New Zealand og USA. 

Til nå har det først og fremst vært utsiktsplattformen på Stegastein som har trukket turister til området. Den 30 meter lange plattformen gir en følelse av å sveve over furutoppene hele 650 meter over Aurlandsfjorden.

- Det er veldig morsomt å komme helt til topps i kåringen. I fjor kom toalettet på Akkarvikodden ved Nasjonal turistveg Lofoten på en tidende plass i samme kåring, men i år har vi tatt et realt byks oppover, sier pressekontakt Per Ritzler i Statens vegvesen, Turistvegseksjonen.