NorKjemi har investert stort i utvikling av digitale verktøy, i tillegg til økt tjenestetilbud og kompetanseoppbygging. Selskapet ønsker å sikre bedriftens fremtidige strategi med fortsatt å være ledende innenfor sine områder som er legionellakontroll og energioptimalisering.

- Shield Group International er en spennende aktør innen analyse, inspeksjon og rådgivning, med fokus på miljøfarlige materialer, mikrobiologiske farer, samt utsatte situasjoner og utfordringer rundt bærekraftig utvikling, skriver Norkjemi i en pressemelding.

- Vi er svært glad for denne muligheten og ser frem til en spennende fremtid og utvikling av selskapet, sier daglig leder Eivind Hesjadalen.

-Vi ser på NorKjemi som en fremtidsrettet og profesjonell aktør, med svært dyktige, høyt kvalifiserte og erfarne medarbeidere. Dette samarbeidet gir selskapet økt kunnskap om det europeiske markedet, faglig kompetanse og muligheten til å hjelpe kundene ytterligere innen flere fagfelt, sier konserndirektør i Shield, Hans van der Wart.
- Vi er svært begeistret for at NorKjemi blir en del av Shield, først og fremst for at vi får en bredere dekning i Skandinavia som er helt i tråd med selskapets strategi. I tillegg beundrer vi deres kompetanse og kunnskap innen legionellakontroll som passer med vår tjenesteportefølje i Nederland og Storbritannia. Men vi får også tilført nye tjenester innen energioptimalisering som våre eksisterende kunder vil dra nytte av i fremtiden.

NorKjemi ble etablert i 2005 og har i dag serviceavtaler på ca. 500 bygg over hele landet. Selskapet har hatt en omsetningsvekst på over 20 prosent det siste året, melder de i pressemeldingen.

-Vi hadde flere potensielle kjøpere som så på oss som et interessant og ettertraktet firma. Det bekrefter at vi har lykkes med vår tjenestemodell og satsning, uttaler daglig leder Eivind Hesjadalen.

Transaksjonen vil bli formelt gjennomført de nærmeste dagene.