Denne uken starter montering av Norges største solcelleanlegg på taket av flerbrukshuset «Låven» på Campus Evenstad ved Høgskolen i Hedmark. Statsbygg ønsker med dette prosjektet å være i forkant av utviklingen innen fornybar energi.

Solcelleanlegget som nå monteres på Evenstad vil produsere 57 MWh strøm per år, noe som tilsvarer forbruket til tre bolighus. Anlegget er bestilt fra Tyskland og leveres nøkkelferdig med alt nødvendig utstyr.

Det er installasjonsfirmaene Sønnico Elektro og FUSen som skal montere anlegget på den 566 kvadratmeter store sørvendte takplaten. Til sammen skal det monteres 470 kvadratmeter solcellepaneler.

Solkraftanlegget på Evenstad vil også omfatte systemer som inkluderer stasjonær energilagring av strøm og ladeplasser for elektriske biler.

Godt synlige energi- og infotavler vil bli montert, slik at studenter og ansatte til en hver tid kan holde seg oppdaterte med nøkkeldata og styringsparametere.

Ved oppstart av anlegget i desember 2013 vil solenergiproduksjonen være Norges største, men det er også flere store aktører som er godt i gang. Solenergi skal bidra til å dekke energibehovet ved Høgskolen i Hedmark, avdeling Evenstad.