Det er miljøvernminister Bård Vegar Solhjell som skal stå for den offisielle åpningen av Papirbredden 2 i Drammen. Under åpningen vil også Drammens ordfører, Tore Opdal Hansen, konstituert direktør i Entra, Rune Olsø og fungerende programstyreleder i FutureBuilt, Ellen de Vibe blant annet delta. Etter åpningen blir det mulig å ta en befaring i det nye bygget.

Papirbredden 2 er andre byggetrinn i Papirbredden kunnskapspark. Papirbredden har raskt utviklet seg til å bli den sentrale møteplassen for Drammen som kunnskapsregion. Det nye bygget inneholder kontorer og undervisningsarealer på til sammen ca. 23 000 kvadratmeter.

I tillegg til at miljøvernminister Solhjell vil forestå den offisielle åpningen av Papirbredden 2, vil Kirsti Gimnes Are fra Rambøll snakke om miljø og inneklima og Ørjan Farstad fra LPO Arkitekter vil si noen om viktigheten av arkitektur og bymiljø. Entreprenør for nybygget har vært Strøm Gundersen AS og Arne Riise vil dele entreprenørens erfaringer med de fremmøtte. Administrerende direktør i MSD, Andreas Berg vil si noe om forventningene til bygget som leietaker.

De viktigste klimatiltakene i Papirbredden 2 i Drammen er:
• Passivhus
• Miljøriktige materialer
• Optimalisering av materialmengden
• Mobilitetsplan

Papirbredden 2 i Drammen er det sjette forbildeprosjektet som så langt er ferdigstilt i Norge.