– Vi oppfatter Bravida som en kompetent ny eier av Nord-Klima. Virksomheten kan dermed fortsette sin gode utvikling - nå som del av et bredere totalteknisk tilbud, sier Arild Karlsen, eier av A.K.Holding og daglig leder i Nord-Klima i en pressemelding fra bravida.

Nord-Klima har 32 ansatte og omsatte i 2014 for cirka 70 mNOK. Selskapet har avdelinger i Tromsø og Vadsø, og tilbyr blant annet tekniske installasjoner innen ventilasjon, kjøling og automatikk.
– Vi er i en bransje som daglig utfordres til mer effektiv jobbing, samtidig som marginene våre er svært lave. For å sikre en god faglig utvikling og leveranseevne på stadig mer komplekse og sammensatte bygg og prosjekter, er det avgjørende å være ekstremt spesialisert eller være stor nok med tverrfaglig kompetanse. Vi i Bravida ser på Tromsø og regionen rundt som et interessant marked, og vi ser at vi må ha en god størrelse i regionen. Vi er allerede representert innen elektro, rør og ventilasjon i Tromsø. Med oppkjøpet av Nord-Klima,og deres verdifulle kompetanse, og muligheten for å få samlet den og vår kompetanse ett sted, står vi langt sterkere i arbeidet med å bistå aktivt i den videre utviklingen av Tromsø og regionen. Det ser vi frem til, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

Selger er A.K. Holding AS, eid av Arild Karlsen.  Sammen med tidligere kompanjonger Magnus Nordmo og Svein Kræmer, samt ansatte opp igjennom årene, har han bygget opp og utviklet virksomheten siden 1977. 

Bravida kjøper 100% av aksjene, med overtagelse 1. oktober 2015. Med kjøpet oppnår Bravida en ledende posisjon som tverrfaglig leverandør av installasjonstjenester i en region med sterk vekst.