- Vi har forstått det slik, men vi har ikke vært i kontakt med NVE enda, sier Ingrid Hole hos Norconsult til Estate Nyheter.

Oppdraget ble lyst ut av NVE og kommer som en følge av at tilsynet med ordningen skal trappes opp.

- Vi har ingen kommentar til hvem som har fått oppdraget. Det er klagefrist på vedtaket, så vi sier ingenting om hvem som har fått tildelt oppdraget før 27. april, sier Olav Isachsen, seniorkonsulent hos NVE.

Fornøyd
Oppdraget inkluderer blant annet kontroll med utførte energimerker, altså at merkene er korrekte, men det skal også kontrolleres om eiendommene i det hele tatt har energimerke. Oppdraget har en varighet på to år med mulighet for to års forlengelse.

- Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med å ha fått oppdraget, sier Hole.

I tillegg til at tilsynet nå skal, så endres og energikaraktersystemet. Fra første juli trer en revidert karakterskala i kraft. Den nye karakterskalaen er for noen kategorier noe strengere enn det foregående, noe som betyr at det vil bli vanskeligere å oppnå gode karakterer.

Den viktigste endringen er at ordningen blir oppdatert i forhold til Tek10, noe NVE håper skal bidra til å få mer fart på energimerkingen.

Bukken og havresekken?
En av utfordringene med oppdrag er at Norconsult også jobber med energimerking. Estate Nyheter er kjent med at noen av aktørene i energimerkebransjen har latt være å søke fordi de mener at det ville blitt en «bukken og havresekken»-løsning.

Kilde:estatenyheter.no