Firmaet fortsetter fra samme tidspunkt sin virksomhet som en integrert del av Norconsult. Alle ansatte fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen.

Sandvika, Norge – 17. august 2011 – Norconsult AS, Norges ledende flerfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering, overtok 1 juli 2011 virksomheten i Jørstad RI AS i Alta. Jørstad RI driver rådgivende virksomhet innen VVS-teknikk og har en god posisjon innen sitt fagområde i Finnmark. Selskapet har 5 ansatte som alle fortsetter i selskapet etter overtakelsen.

- Jørstad RI og Norconsult har samme syn på framtiden. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke den samlede kompetansen i regionen, og vil øke verdiskapingen som lokalt forankrede rådgiverfirmaer representerer. Norconsults offensive satsing inspirerer våre ansatte og vi kan betjene nye og tidligere kunder på en enda bedre måte, sier daglig leder i Jørstad RI AS, Terje Opgård.

- Med kjøpet av Jørstad RI forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet i Finnmark ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent fagmiljø innenfor VVS-teknikk. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, sier administrerende direktør i Norconsult, John Nyheim.

Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i alle involverte selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene, samt for å skape grunnlag for videre vekst.