- Gutta er veldig godt i gang, det har  vært litt småmangler på materialer, men det har vi klart å løse, så nå ser det ut som det meste er på stell, sier fagsjef for sanitærteknikk, Are Skaar Nielsen i RørNorge. 

Han bekrefter at stemningen er god på standene, og at kandidatene nå har begynt å lande litt.

– De var jo veldig nervøse i morges, men nå tror jeg de føler at de har kontroll – sånn delvis i alle fall. De har satt deg inn i oppgaven og fått svar på det de lurer på, så da begynner det å nærme seg. Så nå er det bare å jobbe på til prøveslutt på lørdag, sier Nielsen.

10-punkts ønskeliste fra rørbransjen
Onsdag får RørNorge besøk av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Han skal overrekke rørbransjens 10-punkts ønskeliste til politikerne, som ble utarbeidet før årets kommunevalg.
- Utdanningspolitikk og rekruttering er blant Rørentreprenørene Norges kjernesaker, og vi er glade for at Røe Isaksen vil støtte opp under dette med sitt nærvær klokka 14.00 onsdag 14. oktober. 

Nielsen, som er fagansvarlig for grunnopplæringen i RørNorge, vil holde tale i forkant av overrekkelsen og ministeren vil få anledning til å treffe NM-kandidatene, og de fem snart ferdigutdannede rørleggerne skal gi ham et innblikk i hvilke tanker og erfaringer de sitter igjen med etter avsluttet yrkesutdanning.

Kilde: RørNorge