Noen av lærlingene har vært gjennom lokale konkurranser hvor de overbevist juryen med sine kunnskaper, og noen har blitt plukket ut av de lokale opplæringskontorene til Rørentreprenørene Norge.  

Årets kandidater er, Mats Carlsen (Oslo) – Øst Elektro & VVS AS, Markus Lie (Akershus) – Rørteft AS, Vebjørn Ones (Hordaland) – Chr. M. Vestrheim AS, Amar Merzic (Møre og Romsdal) – Johansen V.V.S AS og Øyvind Birkeli (Nordland) – Bodø VVS AS.

Saken fortsetter under bildet:

Her ser vi kandidatene som skal kjempe om NM-tittelen i rørleggerfaget under Bygg ReisDeg på Lillestrøm, fra venstre ser vi: Mats Carlsen (Oslo), Amar Merzic (Møre og Romsdal), Vebjørn Ones (Hordaland) , Øyvind Birkeli (Nordland) og markus Lie, Akershus.

- Vi er stolte av å kunne presentere noen av de beste rørleggerlærlingene Norge har å by på, og gi dem en skikkelig utfordring i rørlegger-NM 2015. Det blir spennende å se alle i aksjon, og de skal takle mange ting på en gang. Med mange tilskuere som hele tiden følger med vil det være litt stressende til å begynne med, men det vender de seg fort til etter hvert som de kommer skikkelig i gang. Det blir i hvert fall en spennende og lærerik opplevelse for guttene, sier kurs- og kompetansekonsulent i RørNorge, Ingebjørg Martinsen.

Rørentreprenørene Norge arrangerer hvert år NM i rørleggerfaget, og er ansvarlig for rekruttering og oppfølging av kandidater til Yrkes-NM, samt utforming av stands, materialer, oppgaver, utvelgelse og svenneprøve. Rørleggerkandidatene avlegger svenneprøven i forbindelse med mesterskapet. Rørentreprenørene Norge samarbeider med sine landsomfattende avdelinger og Opplæringskontorer i forbindelse med NM.