NM i rørleggerfaget i Bergen er godt i gang. Årets fem finalister er Kristian Mathisen,Sander H.Waage, Joakim Lindquist Bjørnsund,Kenneth Juvet Hagen, og Ingrid Skogen. Disse kjemper om NM-tittelen helt frem til lunsjtider torsdag.

Rørentreprenørene Norge arrangerer hvert år NM i rørleggerfaget, og er i år ansvarlig for oppfølging av rørleggerkandidatene under Yrkes-NM. I år arrangeres NM i rørleggerfaget samtidig med alle yrkesfagene i Bergen.

Dette er finalistene i år:
• Møre og Romsdal:Kristian Mathisen, Rørleggermester Madsen & Stensvik AS, Ålesund
• Vest: Sander H. Waage, Chr.Vestrheim AS, Bergen
• Nordland/Troms: Joakim Lindquist Bjørnsund, Bodø VVS AS / Åge Nilsen AS
• Oslo: Kenneth Juvet Hagen, Andenæs VVS, Oslo
• Rogaland: Ingrid Skogen, Osv. Sivertsen AS, Stavanger

– Vi er stolte av å kunne presentere noen av de beste rørleggerlærlingene Norge har å by på, og gi dem en skikkelig utfordring. De skal takle mange ting på en gang, og med mange tilskuere som hele tiden følger med vil det være litt stressende til å begynne med, men det vender de seg fort til etter hvert som de kommer skikkelig i gang. De startet tidlig i går, før alle de andre yrkesfagene som har begynt i dag. Det må de for at de i tillegg til å konkurrere om NM-tittelen, skal avlegge svenneprøven også. Alle kandidatene har kommet godt i gang, de begynner å bli skikkelig varme i trøya nå, melder kurs- og kompetansekonsulent i RørNorge, Ingebjørg Martinsen i en liten statusrapport fra Bergen.