Hun ga umiddelbart sin tilslutning til at det bør komme en egen skreddersydd rehabiliterings-TEK.

Direktoratet for byggkvalitet hadde kalt møtet et forenklingsverksted under tittelen Bygg Enkelt og et av temaene inneholdt ideen om en egen rehabiliterings-TEK. Dette ble presentert for statsråden. Hun responderte med å si at hun ville gå gjennom TEK10 for å se hvordan det er mulig å avgrense rehabiliteringsprosjekter.

Hun opplever at mange hevder at det er blitt dyrt og komplisert med rehabilitering, og at det derfor ikke er gjennomførbart.

Denne situasjonen mente hun at man ikke må komme i, og at det er det verste som kan gjøres for fremtidens bygninger. Og derfor stilte hun seg umiddelbart positiv til muligheten med å få på plass en slik ordning.

Men samtidig må det utvises noe tålmodighet, ifølge statsråden. Hun presiserte at det alltid tar tid å få på plass en forskrift. Først skal den utarbeides, og så skal den ut på høring.

Allikevel trodde hun at det ville være mulig å få på plass en forskrift i løpet av 2013, dersom man satte i gang arbeidet straks, noe hun er villig til å gjøre.

Deltakerne under Bygg Enkelt har sett nærmere på utfordringer innenfor boligbygging, næringsbygg, rehabilitering, yrkesbygg, søknadsprosesser og transformasjon av byområder, og de skulle se på konkrete tiltak som kan forenkle dagens byggesaksprosesser og samtidig legge til rette for utvikling i byggebransjen.